Sale Away X Keiblack

Keiblack biedt een podium voor experiment, voor alles wat gezien moet worden. Ondergronds, bovengronds. Van binnen naar buiten.

En andersom. We openen de Dutch Design Week met sale. Eindhovense kunstenaars, fotografen, vormgevers nemen het podium om werk te laten zien, ter plaatse te maken en te verkopen. Sale Away: Tessa Koot, Fieke van Berkom, Meegan Denkers, Iris Donker, Joshua van Iersel, Karlijn de Groot, Jolijn Snijders.

Keiblack-sale-away

Voor bezoekers van de Dutch Design Week zorgt dat direct voor verwarring. Net uit de trein, meteen sale. Gebruikelijk gebeurt dat om een periode af te sluiten. Hier is het de start van een nieuw begin.
Voor Fieke van Berkom is dat het geval. Een uitverkoop, leegverkoop. Het is tijd voor ruimte. Travel light. Fieke is onderweg wanneer mogelijk. In haar fotografie spreekt de liefde, maar ligt argwaan op de loer. Angst voor verharding, groeiende monocultuur. Voor andermans macht, ongelijkheid, onzichtbaar zijn. Ze pakt dat graag ter plaatse aan, waar het te maken verschil het grootst is. En dat begint bij jezelf.

Een hart onder de riem wanneer je in de spiegel kijkt. Complimenten voor jezelf. Het zijn altijd dezelfden die het moeten doen.

Ze onderzoekt de mogelijkheden voor een ‘city exchange’ tussen kunstenaars. Om door samenwerkingen en uitwisselingen aandacht te genereren buiten je bekende omgeving. Want niemand wordt in eigen stad als profeet gezien. Nieuws volgt, hou haar in de gaten. Dat kan via haar ververste website www.fiekevanberkom.nl

Tessa Koot gebruikt gevonden beelden, gebruiksvoorwerpen en digitale technologie als ingrediënten voor haar werk. Het internet is de belangrijkste leverancier. Ze maakt meubels, ready-mades, zelfportretten. Klassieke ambacht en beeldbewerking gaan hand in hand. Haar werk stelt ze samen in series, haast zoals modecollecties. Samen vormt het een wereld vol associaties, verwijzingen en vertalingen.

Op zoek naar de beste werkelijkheid. Tegen de afspraken in, desnoods. Iris Donker maakt gebruik van een altijd groeiende verzameling beelden. Ze vinden hun weg naar print, video en installaties. Ze worden geknipt, gelaagd, geloopt en vormen een precies gearrangeerd geheel. Haar versie van de werkelijkheid heeft een onconventionele zachtheid. Haar videowerk doet denken aan hoe herinneringen kunnen werken. Niet lineair, vertakkend en herhalend.

Energie Hoog. Joshua van Iersel gebruikt KEIBLACK drie dagen als atelier. Schilderen en praten. Focus, er in er uit. De derde generatie in een familie van schilders. Joshua werkt op doek, papier, kleding, en drumt. Niet te houden. Muziek is verweven in al zijn werk. Een gedeelde liefde met Meegan (aka Red Bastard).

Red Bastard – Meegan Denkers studeerde in 2014 af aan de Arnhemse Fashion Design opleiding. Ze is een van de meest oorspronkelijke jonge modeontwerpers van dit moment. Haar kleding is handgemaakt en genderneutraal. Unieke stukken en gelimiteerde producties. Nu nog, in elk geval. De sterren staan goed.