Taka Taka X Keiblack DDW 2019

Taka Taka

Vanuit Griekenland naar Amsterdam, kunstenaar, drag performer en deel van House of Hopelezz, het oudste Nederlandse huis van drag queens. Taka Taka identificeert zich als een professioneel ‘drag-thing’ dat uitvoeringen produceert voor het House of Hopelezz – winnaars van het beste drag queen house van Superball 2019. Op woensdag tijdens DDW gaf hij een lezing en interactieve oefening.

van-abbe-drag

Dragtivism

Taka Taka is een zuster voor anderen, een moeder van het drag-king huis van Løstbois en trotse dochter van Jenifer Hopelezz. De missie: iedereen samenbrengen. Ook Taka Taka spreekt vandaag over inclusiviteit. En over het activisme dat juist nu nodig is. Voor een wereld zonder aids, zonder ‘wij’ en ‘zij’, zonder angst en beperkingen te zijn wie je wil zijn. 

Zijn wie je wil zijn betekent gelukkig zijn. Hij verteld over zijn kleding, ontworpen en gemaakt met zijn biologische moeder. Over houding en het benadrukken van lichaamsdelen en gezichtskenmerken. Op zoek naar perfectie in het uitbeelden van de persoonlijkheid die je kiest. En de aandacht die je daarmee krijgt inzetten voor een betere wereld. Het is een zacht gevecht.

Van Abbe Wall

If not now, then when?

Hij staat hier juist tijdens de DDW omdat deze boodschap moeilijk een groot publiek bereikt. DDW brengt mensen bij elkaar die denken over de toekomst. Met een open mind. Er hangt een bepaalde vibe in de stad, van openheid en bereidwilligheid voor inzet voor een betere wereld. Als de boodschap door dit publiek ook maar een beetje meegenomen wordt bij hun toekomstige beslissingen, dan is de missie van Taka Taka geslaagd.

Van Abbe

Make the Future

Curator Eva van der Moer stelde dit eenmalig programma speciaal voor KEIBLACK samen, als onderdeel van de Make The Future kunsttentoonstelling in het Albert van Abbehuis. Om dit programma tot stand te laten komen was vooraf veel overleg, overtuigingskracht en vertrouwen nodig. Dit is de eerste keer dat Taka Taka letterlijk buiten zijn comfortzone gaat zijn en naar buiten treedt.

De woorden van Taka Taka kwamen duidelijk binnen bij het aanwezige publiek. Niet eerder praatten de bezoekers zo lang na. Hijzelf besluit direct dat dit de eerste van meer lezingen zal zijn. Het is een boodschap die uiterst belangrijk is en gehoord moet worden.

Eva

Drag in Eindhoven

Dragcultuur in Eindhoven is nog niet zo rijk als in Amsterdam. Minder in getal, minder in zichtbaarheid. Maar wel belangrijk. DayDayGay organiseert regelmatig evenementen in de stad. Hun doel is entertainen, onderwijzen en een boodschap van liefde te verspreiden. Check het via hun Facebookpagina